BUPL-fagforening går nye veje for at hjælpe private ledere

Ledere af private institutioner savner sparring og føler sig ofte ensomme i jobbet. Nu har lokal BUPL-afdeling taget stor beslutning om de privatansatte ledere.
Pige peger

Hvordan gør I lige det her ovre hos jer? Hvordan fik I penge til jeres nye legeplads? Hvordan håndterer I udfordringer med bestyrelsen?

Der er masser af emner at tage fat på, når ledere af dagtilbud er sammen. Men nogle ledere har bare ikke så tit en kollega at snakke med. Særligt ledere af ledere af private institutioner kan være lederfagligt ensomme.  

Det har BUPL Nordsjælland taget konsekvensen af den og oprettet et netværk for ledere af private institutioner.

”Vi så, at der var et behov. De har ikke et naturligt netværk på tværs af institutionerne, ligesom de kommunale ledere har,” siger Annette Bisgaard, forhandlingsleder i BUPL Nordsjælland og en af initiativtagerne til netværket.

Ledernes behov er i fokus

At der er behov for, at ledere af private institutioner mødes, bliver understøttet af BUPL's seneste vilkårsundersøgelse fra efteråret 2022.

Mens  13 procent af alle ledere foreslår, at mere sparring og støtte fra lederkolleger vil gavne deres arbejdsmiljø, gælder det hele 24 procent af de privatansatte.

Læs også: Ledernes klare svar: Sådan kan I styrke vores psykiske arbejdsmiljø

I BUPL Nordsjælland er der indtil videre afholdt to møder i netværket.

Netværksmøderne fungerer på den måde, at deltagerne på forhånd bringer temaer til torvs, og så forsøger BUPL Nordsjælland at finde en kapacitet på området til at holde et oplæg og til at indgå i debatten med lederne. 

”Det er meget deltagerorienteret og skal handle om, hvad de privatansatte ledere synes, er væsentligt at tale om eller er interesserede i. Lederne er de vigtige her, og de deltager i mange andre møder, så hvis indholdet ikke er relevant, komme de ikke,” siger Annette Bisgaard og tilføjer, at BUPL Nordsjælland samtidig får en vigtig viden om, hvad der rører sig.

Alle BUPL-ledere er velkomne

På det seneste møde blev der blandt andet talt om at søge midler i fonde. I en af institutionerne har medlemmer af bestyrelsen en viden om det emne, og lederne i andre institutionerne var nysgerrige efter, hvordan de selv kunne søge fonde. Også ledernes egne lønforhandlinger med bestyrelserne blev taget op.

Alle ledere i området, som er medlem af BUPL, er velkomne på møderne, der indtil videre foregår hver 3. måned.

”Vi har vi konstateret, at der er et behov. Nu håber vi, at flere vil benytte sig af tilbuddet,” siger Annette Bisgaard.

Eva Munck Immertreu, formand for Lederforeningen i BUPL, er glad for BUPL Nordsjællands nye netværk:

"Alle ledere har behov for netværk og sparring. Og fordi mange privatansatte ledere  oplever at stå alene, er initiativer som BUPL Nordsjællands ledernetværk enormt positivt, og jeg håber, det vil brede sig ud i landet," siger hun.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.