Viden og værktøjer om arbejdsmiljø


Ordningen om tilskud til konsultation for personer med let til moderat depression er blevet udvidet. Se om det gælder for dig.

Den amerikanske nyhedshjemmeside Business Insider, der har specialiseret sig i nyheder om erhverv og teknologi, beskriver 10 forskellige cheftyper og fortæller, hvordan man håndterer dem. Helt overordnet.

Læs, hvordan du og dine kolleger opnår god og reel kommunikation, der fokuserer på ærlighed, diplomati og gennemsigtighed.

Du har masser af muligheder for at få motion på jobbet som pædagog. Hvis du bevæger dig mere i hverdagen, bliver du sundere og en bedre rolle­model for børnene.

Kritik er godt for arbejdsmiljøet. For kritik modvirker et sort-hvidt syn og kan føre til et bedre arbejdsmiljø. Især hvis man husker visse spilleregler.

BUPL har udarbejdet en guide til forebyggelse og beredskab om vold og trusler. Guiden fokuserer på arbejdet i fire skridt.

Møder er nødvendige, men kan være kedelige og føles irrelevante. Læs, hvordan møder bliver effektive, engagerer deltagerne og giver energi.

I denne guide bliver du klogere på, hvilken tidstype du selv og kollegerne er, og hvordan I kan bruge den viden til at forbedre samarbejdet.

Erhverspsykolog og stressekspert Majken Matzau giver her fem gode råd til at koble af og omstille sig fra arbejdsliv til familieliv.

Hvad ønsker du dig som pædagog i det nye år? Få gode råd og tips til at holde dit nytårsfortsæt.

Erfaringen viser, at krisehjælp - både den kollegiale førstehjælp og den professionelle psykologiske - giver gode resultater. Læs her om tommelfingerreglerne, når man skal give kollegial psykisk krisehjælp.

Medarbejderudviklingssamtaler - MUS skal sikre, at den enkelte pædagog trives, men også at pædagog og job udvikler sig sammen til gavn for både medarbejder og institution.

Pædagoger bruger stemmen hver dag, og over halvdelen vil få knas med den. Alligevel passer de færreste på det vigtige arbejdsorgan. Med blot en beskeden indsats kan du forebygge stemmeproblemer.

Pædagoger har særligt to områder, som de bør være opmærksomme på, hvis de ønsker at undgå rygproblemer. Dels skal de sørge for at være i en god fysisk form, dels skal de sørge for at have ergonomisk korrekte arbejdsforhold. Få gode råd til, hvordan du passer på din ryg.

Pædagogers arbejdsmiljø er presset, men det kan hjælpe at inddrage både børnenes og forældrenes ressourcer. Aarhus Kommune viser vej i ny video.

Selv om kun én enkelt pædagog synes, at det støjer, har institutionen et fælles problem. Få gode råd til, hvordan I kan nedsætte støjen i institutionen.

En fair løn, en dygtig leder, gode kolleger og en tilpas bemanding lægger bunden til et godt arbejdsmiljø. Men du har også selv indflydelse på, hvordan arbejdsglæden skal være i din institution.

Et godt indeklima giver bedre trivsel for børn og voksne. Læs hvordan du kan forbedre indeklimaet.

Vi vælger hele tiden ting fra i hverdagen. Hvis du for eksempel ser fjernsyn en time, når du ikke at læse den bog, du gerne vil. Derfor er det vigtigt, at vi bliver bevidste om vores fravalg, så vi får mere tid til de ting, der betyder noget for os, mener forfatter Birgitte Sally.

Som en bokser, der prøver sine finter og taktikker af inden kampen i ringen, kan du (også) øve dig på at finde gode løsninger i en presset hverdag. Din opgave og din faglighed kommer i centrum, når du benytter dig af kollegial sparring.

Med modellervoks under neglene, glimmerlim på kinderne og fatboy­kugler mellem ballerne, bliver børn i dag hver dag udsat for giftstoffer. Læs her, hvordan I bedst undgår den klamme kemi.

Få råd og redskaber til at håndtere konflikter.

Få viden om og inspiration til arbejdet med vold og trusler i ny folder fra Branchearbejdsmiljørådet og BUPL, der er målrettet alle medarbejdere i dagtilbud.

Hvis der er et konkret tilfælde af vold og trusler, kan institutionen bruge BUPL's registreringsskema som dokumentation.

Dette skema gør det let for Arbejdsmiljøgruppen at lave risikovurderinger – for eksempel forud for, at en arbejdsopgave sættes i gang, eller som led i en APV-proces.

Her finder du gode råd og tips til, hvordan du kan starte et udviklende og professionelt netværk til gensidig sparring og inspiration.

Pædagoger kommer ind på en 11. plads blandt 54 faggrupper, når det handler om at være mest deprimeret. Årsagerne findes i arbejdsmiljøet, siger erhvervspsykolog.

Pædagogers psykiske arbejdsmiljø er blevet dårligere, viser tal fra Arbejdstilsynet. Tidspres, følelsesmæssige belastninger og uklar ledelse påvirker pædagogers psyke, så de går ned med stress og depression og bliver langtidssyge.

Her finder du en værktøjskasse til APV og trivselsmålinger, der indeholder guides og spørgeskemaer, der hjælper dig og din arbejdsplads med undersøgelse af arbejdsmiljøet.
| Senest opdateret 04-09-2014 |