Pædofilifrygt

Tema om pædofilifrygt. For den enkelte pædagog kan en beskyldning om pædofili være ødelæggende. På institutionerne sætter frygten for at overse et overgreb eller blive udsat for falske beskyldninger dybe spor i hverdagen og pædagogikken.

Fagbladet Børn&Unge har i forbindelse med filmen 'Jagten' skrevet flere artikler om pædofilifrygt, se herunder:


En uretmæssig anklage for seksuelt overgreb mod et barn kan udløse alvorlige psykiske lidelser hos den anklagede. Men lidelserne kan anerkendes som en arbejdsskade.

Det er ikke kun pædagogerne, der rammes af den stigende frygt for pædofili. Også forældre og bedsteforældre er bange for at blive mistænkt.

»Jeg har aldrig, aldrig tænkt, at jeg kunne blive anklaget,« siger en kvindelig pædagog, der blev uretmæssigt anklaget for seksuelt overgreb mod et barn. 5 ud af 17 pædagoger ramt af uretmæssige anklager for pædofili er kvinder.

Knap 7 af 10 pædagoger føler, at risikoen for at blive anklaget for pædofili er blevet større de seneste år. Mere end halvdelen af de mandlige pædagoger har ændret adfærd over for børnene.

Mange institutioner forbyder nøgenhed og doktorlege, viser en ny undersøgelse. Det kan hæmme børnenes naturlige seksuelle udvikling og tabuisere kroppen.

At pædagogerne ikke tør være alene med børnene og ikke tør lukke dørene af frygt for pædofilianklager, er ekstremt, skræmmende og sørgeligt, mener pædagoger.

Retningslinjer, der forebygger pædofili, skaber tryghed, men også begrænsninger for pædagogerne. Det viser en ny undersøgelse.
| Senest opdateret 30-08-2016 |