Nyheder fra BUPL

Flere pædagoger udsættes for vold: »Ministeren negligerer, hvad der sker ude i praksis«

16-10-17

Næsten hver fjerde pædagog har oplevet vold på arbejdspladsen. Undervisningsminister Merete Riisager mener, at der er tale om manglende respekt og vil udarbejde en handlingsplan. Faglig sekretær i BUPL mener, at problemet er inklusion og faldende normeringer.

Robotter sælges som et specialpædagogisk superhit

13-10-17

Robotter afprøves i stor stil i specialinstitutioner og i specialundervisningen på skoler. Men det er en myte, at de er særligt gode til for eksempel autister, fastslår forsker. Som med meget andet er veldefinerede læringsmål vejen til succes, siger hun.

Humanoid robot lærer Bertram om følelser

13-10-17

12-årige Bertram har svært ved at aflæse ansigtsmimik, men et socialtræningsforløb med robotten Zeno og pædagog Nanna Bohn Hartz hjælper ham til at forstå både andres og hans egne følelser.

Tillidsrepræsentant blev fyret uden ordentlig grund: Faglig voldgift tilkender kæmpe godtgørelse

13-10-17

Der var ikke tale om ’tvingende årsager’, da Hvidovre Kommune valgte at afskedige pædagog Kirsten Møller, der havde været tillidsrepræsentant i 29 år. Hun får nu en godtgørelse på ni måneders løn.

To voksne bliver til to lærere: Det rammer det tværfaglige samarbejde

13-10-17

Flere skoler forkorter skoledagen ved at skære ned på den understøttende undervisning. I stedet har de flere fagtimer med to lærere. Det har både konsekvenser for pædagog-lærersamarbejdet og fritidstilbuddene.

Ny indsats kræver kulturændring: Nu skal pædagoger anerkendes på lige fod med lærerne

12-10-17

Højt sygefravær og dårlig trivsel har fået BUPL Fyn og Odense Kommune til at samarbejde om at definere pædagogers rolle i skolen og få pædagogerne anerkendt som ligeværdige kolleger.

Børnene er mere koncentrerede: Robotter er bare de bedste pædagogiske redskaber

12-10-17

Når robotterne slippes løs i Bastionen i Ringsted, bygger børnene med legoklodser oven på dem og bestemmer, hvad de skal sige. På den måde bliver børnene klædt på til en fremtid med flere robotter.

Studerende lærer børn robotsprog: Selv treårige kan programmere

12-10-17

UCL, University College Lillebælt, har netop sendt et hold nyuddannede pædagoger ud i verden med en særlig kvalifikation: De kan robotsprog og er klar til at lære børn helt ned til tre år at programmere.

Ny forskning: Sådan påvirker relationer til kolleger pædagogers arbejde

12-10-17

Pædagogers indbyrdes relationer spiller en helt afgørende rolle for viden, kompetencer og kvalitet i daginstitutionerne, viser et nyt forskningsprojekt. Her er tre centrale indsigter fra forskningen.

Løntjek betaler sig: Mette fik 20.000 kroner efterbetalt

10-10-17

Pædagog Mette Alexandersen fik hjælp fra BUPL til et løntjek, der viste fejl i lønnen for over 20.000 kroner. Du kan også få din lønseddel set efter i din lokale fagforening.