Nyheder fra BUPL

Pædagoger tvinges på deltid

22-08-17

Deltid er udbredt blandt pædagoger, men for nogle er det ufrivilligt, viser ny BUPL-undersøgelse. Alle skal have ret til at kunne vælge fuldtidsstillinger, mener formand Elisa Bergmann, for hvem det handler om både bedre normeringer, mere i løn og ligestilling.

Tillid og trivsel er nøgleord: Sådan får I en sund arbejdsplads

21-08-17

Sundhed på arbejdspladsen handler om et godt arbejdsmiljø både socialt, fysisk og psykisk. Ifølge chef for forebyggelse i Falck Healthcare Regitze Siggaard er tillid og trivsel centrale begreber.

Ny forskning fastslår: Specialpædagogers viden er guld

15-08-17

Specialpædagogers særlige viden og kompetencer kan i høj grad gavne almenområdet. Men vigtig viden kommer langt fra nok ud til de mange pædagoger, som efterspørger den, viser kortlægning af hele det specialpædagogiske felt.

Skolechefer: Specialpædagoger spiller en afgørende rolle i skolen

15-08-17

Pædagogerne høster stor anerkendelse fra de kommunale forvaltningschefer i en ny undersøgelse af det specialpædagogiske felt. Den specialpædagogiske faglighed spiller en afgørende rolle for inklusion, trivsel og klassefællesskaber i skolen.

Specialpædagogik: Mia hjælper Mathilde ind i samtalen

15-08-17

Pædagog Mia Eversby har sammen med kollegerne og de unge fra specialtilbuddet LAVUK udviklet dialogmetoden. Med enkle samtaleredskaber hjælpes unge med funktionsnedsættelse i dialog om deres ungdomsliv.

Specialpædagogik: Ny metode får tavse unge i tale

15-08-17

Pædagoger og unge fra Fritids- og Ungdomsklubben LAVUK har sammen udviklet en ny specialpædagogisk metode. Dialogmetoden har allerede skabt resultater på handicapområdet i Københavns Kommune.

Bredere tilgang til tal og bogstaver: Husk legen i skolen

15-08-17

Bare fordi det handler om læsning, behøver børnene ikke hoppe bogstaver. Pædagogfagligheden skal skinne mere igennem, når pædagogerne arbejder i skolen, mener ekspert. Og så skal der være mere tid til at lege.

Jeg skal ikke være minilærer: Jeg laver pædagogisk undervisning

15-08-17

Det er slut med at være minilærer. Pædagog Steffen Rasmussen har lavet undervisningsmateriale til pædagoger og sætter altid pædagogfaglige mål for sin undervisning. I dag gælder det om at være ærlig.

Forsker kræver omsorg i vuggestuen: Vi har for meget fokus på læring

15-08-17

Vi skal tale mere om omsorg og mindre om læring. Sådan lyder det fra forsker Thomas Gitz Johansen efter at have observeret i en vuggestue i et år.

Sådan gør du: Få sproget på vej med video og dukkeværksted

15-08-17

For at få sproget til at blomstre hos børn skal vi fortælle eventyr og lege med fortælledukker, mener bogaktuelle Lene Brok.