Varde: Positivt oplæg til budget

Varde Kommune lægger i årets budget ikke op til besparelser på børne- og ungeområdet. Til gengæld opfordrer BUPL Sydjylland kommunen til at investere mere i det gode børneliv.
foto af glade børn
Børnene i Varde Kommune kan glæde sig over, at der ikke umiddelbart er besparelser på vej i 2024.

I modsætning til tidligere år – og i modsætning til mange andre kommuner – lægger Varde Kommune i sit budget for 2024 ikke op til besparelser på børne- og ungeområdet.

”Det er meget positivt, og det skal vi selvfølgelig anerkende kommunen for,” siger faglig sekretær i BUPL Sydjylland Merete Wittrup Lauesen, der netop har indgivet et positivt høringssvar til Varde Kommunes kommende budget.

I høringssvaret opfordrer BUPL Sydjylland dog Varde Kommune til at investere yderligere i det gode børneliv. Det handler blandt om at prioritere den pædagogfaglige ledelse i institutioner, skoler og SFO’er, at styrke kommunens fritidstilbud og at sikre fortsat fokus på minimumsnormeringer.

Minimumsnormeringer skal kunne mærkes

”Vi har jo fået en lov om minimumsnormeringer, der træder i kraft i 2024. Men minimum er, som ordet mere end antyder, bare et minimum. Derfor vil vi gerne holde kommunen op på, at både forældre og medarbejdere også i hverdagen vil opleve, at der er tilstrækkeligt personale. I den sammenhæng opfordrer vi desuden kommunen til at hæve pædagogandelen og støtte op om uddannelse af flere pædagoger,” siger Merete Wittrup Lauesen.

Hun fremhæver, at BUPL Sydjylland har en rigtig god dialog med de kommunalpolitikere, der er valgt på børne- og ungeområdet i Varde Kommune.

”Faktisk har vi allerede samtaler om flere af de emner, vi berører i vores høringssvar. Så det er jo positivt.”

Læs hele BUPL Sydjyllands høringssvar til Varde Kommune her:

Har du spørgsmål til høringssvaret, er du velkommen til at kontakte FTR i Varde Kommune Janni Søndergård Knudsen jask@bupl.dk eller faglig sekretær i BUPL Sydjylland Merete Wittrup Lauesen mwl@bupl.dk

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.