Ny FTR i Esbjerg

Marianne Dalsjø er fra maj 2024 ny fællestillidsrepræsentant for pædagogerne i Esbjerg Kommune. Hun brænder især for trivsel og arbejdsmiljø, er et kreativt naturmenneske og læser masser af bøger – gerne i badekarret.
Marianne Dalsjø

Alder: 48 år.

Baggrund: Uddannet pædagog i 2001 og tillidsrepræsentant siden 2014. Har arbejdet i børnehave, klub og skole/fritid og har desuden de seneste år arbejdet målrettet med inkluderende læringsmiljøer for børn med udfordringer samt at skabe trivsel for unge igennem samtaler med forskellige problematikker.

Privat: Bor i Jerne i Esbjerg sammen med sine tre piger på 10, 17 og 22 år.


Hvorfor valgte du at stille op som fællestillidsrepræsentant (FTR)?

Jeg har altid brændt for den pædagogiske profession, og det er også det, der vil drive mig som FTR. Jeg synes, det er ekstremt vigtigt at sikre pædagoger et godt arbejdsmiljø, for når pædagogerne trives, så er der større chance for, at børn og unge også gør – og først og fremmest brænder jeg for børnene. 

Jeg synes også, det bliver interessant at skulle være den kritiske stemme, der sætter ord på, hvordan pædagogernes dagligdag fungerer. Derfor er det vigtigt for mig at have fingeren på pulsen og vide, hvad der foregår rundt omkring, så jeg vil gerne ud at mødes med så mange som muligt. Mit store mål er at være synlig, anerkendende og nærværende som FTR.

Er der områder, du brænder særligt for?

Det er helt sikkert spørgsmålet om trivsel. Jeg går meget op i, hvordan vi kan rumme det arbejdspres, vi har som pædagoger. Der er både nogle vilkår, vi kan ændre på, og nogle vi ikke kan lave om på. Her er jeg meget optaget af at komme bagom problemerne og se muligheder frem for begrænsninger. Det er en stor værdi for mig at være positiv og finde og dyrke arbejdsglæden. 

Hvad laver du, når du har fri?

Jeg maler, tager billeder og læser bøger. Mine malerier er abstrakte – det der hedder fluid art. Det er virkelig afslappende at sidde og lege med udtrykket. Jeg sælger ikke, men maler bare til mig selv. Jeg elsker også at være i naturen og tage billeder. Jeg fotograferer alt fra blade og blomster til små dyr. Og så læser jeg bøger. Alle slags bøger! Jeg har fx læst Jordens børn-serien flere gange, jeg har krimiperioder og læser også gerne ungdomsbøger, når mine teenagepiger anbefaler det. Så har vi noget sammen. Derudover læser jeg masser af faglitteratur. Jeg elsker at blive klogere på mit fag og finde nye redskaber, jeg kan bruge i mit arbejde.

Har du et 'fun fact', du vil dele om dig selv?

Tjah.. en lidt sjov ting er måske, at jeg elsker at læse i badekarret. Jeg har tre børn, to hunde og to papegøjer, så hvis jeg skal finde et sted med helt ro, så er det altså i badekarret. Det er mit helle. Når man pludselig ikke kan finde mig i huset, så er det der, jeg er.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.