Ny FTR i Billund

Kirsten Rauff Laursen er ny fællestillidsrepræsentant for pædagogerne i Billund Kommune. Hun brænder for at forbedre arbejdsmiljøet, er lidt af et konkurrencemenneske og kalder pædagoger for ’hoppebolde’.
Kirsten Rauff Laursen

Alder: 47 år.

Baggrund: Har arbejdet som pædagog og tillidsrepræsentant (TR) i Billund Kommune siden 2019. Har desuden været TR i Varde og Vejle. Er uddannet pædagog i 2004 og har siden arbejdet bredt inden for 0-18 års-området.

Privat: Bor i Farre ved Give sammen med mand og to børn på 5 og 7 år.


Hvorfor valgte du at stille op som FTR?

Jeg synes, det er et megainteressant arbejde. Jeg havde egentlig ikke tænkt, at jeg var klar til det lige nu, men det var jo nu, Annika stoppede. Og så var jeg nødt til at springe til. Jeg har jo også arbejdet som pædagog i 19 år, så måske er det et meget godt tidspunkt at prøve noget nyt.

Er der områder, du brænder særligt for?

Arbejdsmiljø er enormt vigtigt for mig. Jo bedre vilkår pædagogerne har, jo bedre betingelser giver vi også vores børn og unge. Derfor ligger det mig meget på sinde, at pædagogerne skal have ordentlige forhold og kunne gå glade på arbejde hver eneste dag. Selvfølgelig er jeg også optaget af lønkampen, som naturligvis fylder meget i forbindelse med OK24. Det bliver spændende, hvad der sker på det område. 

Hvad laver du, når du har fri?

Jeg kan godt lide at være aktiv, og jeg spiller fodbold, løber orienteringsløb og er håndboldtræner. Fodbold har jeg spillet i flere år med et hold ”gamle” kvinder. Det er mest hyggebold, men når vi går ind på banen til en kamp, så vil vi gerne vinde. Orienteringsløb går jeg til sammen med min familie. Første gang jeg var med som tilskuer, så jeg en ældre mand med stok krydse målstregen næsten samtidig med en 5-årig dreng. Det viser, at alle kan være med, og det blev jeg meget grebet af. Orienteringsløb er megafedt. Man kommer ud i naturen og bruger sin krop og sit kompas. Generelt er jeg lidt af et konkurrencemenneske, men lige i orienteringsløb er det nu ikke mange point, jeg bidrager med. Til gengæld har jeg det sjovt og laver noget aktivt sammen med mine børn.

Har du et 'fun fact', du vil dele om dig selv?

Da jeg arbejdede i Varde, fandt jeg på udtrykket, at pædagoger er 'hoppebolde'. Det betyder, at pædagoger er fleksible og impulsive og gode til at gribe ting i luften. At selv om vi har én plan, så gør vi bare noget andet, hvis det passer bedre i situationen. Det har altid været en stor værdi for mig i mit arbejde at kunne ændre retning og følge i børnenes spor. Den værdi vil jeg gerne tage med mig ind i arbejdet som FTR, hvor jeg vil forsøge at følge i tillidsrepræsentanternes spor.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.