Esbjerg: Lønaftale på plads efter mere end fem års ventetid

Pædagogerne i daginstitutionerne i Esbjerg Kommune kan se frem til et nyt tillæg, der sikrer alle et minimumsbeløb oven i overenskomsten.
Michael Juul Thorup
Faglig sekretær i BUPL Sydjylland Michael Juul Thorup er glad for, at det endelig er lykkedes at lave en lønaftale for pædagogerne i daginstitutionerne i Esbjerg Kommune.

Siden 2017 har der ikke været en lønaftale (forhåndsaftale) for pædagoger i kommunale daginstitutioner i Esbjerg Kommune. BUPL Sydjylland har i en længere periode efterspurgt en aftale, og nu er den så kommet på plads. Den nye aftale trådte i kraft 1. april 2023.

”Jeg er både glad og stolt over, at det endelig lykkedes at få landet en aftale. Det betyder meget. Først og fremmest har vi fået forhandlet et Esbjerg-tillæg til pædagogerne i de kommunale daginstitutioner. Det gør, at alle pædagogerne nu er sikret et minimumsbeløb ud over det, overenskomsten tilskriver,” siger faglig sekretær i BUPL Sydjylland Michael Juul Thorup, der sammen med fællestillidsrepræsentanten og en ansat fra BUPL Sydjylland har forhandlet aftalen på plads.

Pædagoger belønnes for efteruddannelse

Derudover fremhæver Michael Juul Thorup, at der også bliver et tillæg for pædagoger, der har gennemført halvdelen af en diplomuddannelse, svarende til 30 ECTS point.

”Jeg synes, det er vigtigt, at pædagogerne bliver belønnet for at uddanne sig – også selv om de ikke nødvendigvis tager en hel diplomuddannelse. Det er jo færdigheder og kompetencer, som bidrager til at højne fagligheden på arbejdspladsen, og det er meget værd,” siger han.

Godt samarbejde med kommunen

Michael Juul Thorup roser Esbjerg Kommune for nu at være gået ind i processen og for at have haft en positiv tilgang til forhandlingerne.

”Det har været gode forhandlinger, og jeg synes, Esbjerg Kommune har lyttet til os. Det handler jo i høj grad om rekruttering og fastholdelse, og derfor har vi haft en gensidig interesse i at få en aftale på plads,” siger han.

Se aftalen her:

Find øvrige aftaler og nyheder under "Din kommune".

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.