Sct. Georgsgården udvikler fremtidens fritidspædagogik med puljemidler

BUPL’s udviklingspulje giver mulighed for at finansiere et pædagogisk projekt. Den greb Sct. Georgsgården i Skanderborg og fik 100.000 kroner til at udvikle fremtidens fritidspædagogik.
Personalegruppen på Sct. Georgsgården
Det pædagogiske personale på Sct. Georgsgården mødes til workshops i form af læringslaboratorier, hvor de udvikler fremtidens fritidspædagogik.

Fra drømme til virkelighed
At udforske fremtidens fritidspædagogik var drømmen, der fik leder Carsten Bjerre til at søge BUPL’s udviklingspulje. 

Et par måneder senere tikkede en glædelig besked ind om, at ansøgningen var godkendt. Sådan gik det til, at Sct. Georgsgården Børne- og Ungdomscenter i Skanderborg fik bevilliget 100.000 kroner til et pædagogisk udviklingsprojekt. 

100.000 kr til læringslaboratorier
Pengene gjorde det muligt, at det pædagogiske personale nu arbejder med at forme fremtidens fritidspædagogiske tilbud til børn og unge på Sct. Georgsgården.

”Vi har brugt pengene fra BUPL’s udviklingspulje til at lave 6 læringslaboratorier med lektor VIA, Heidi Stensman Pugh, med et overordnet emne om ”Fremtidens fritidspædagogiske institution og pædagogisk værtskab”. Det har vi gjort, fordi vi har gang i et byggeri af en multipark. Så hvordan vi pædagogisk vil tage vores nye rammer i brug, kunne læringslaboratorierne gøre os skarpe på”.

Udviklingspuljen giver plads i en fortravlet hverdag
Carsten Bjerre lægger vægt på, at puljen er en god mulighed for at arbejde aktivt med pædagogikken. Noget, som der ikke altid er plads til i en travl hverdag:

”Vi har lavet et forløb med læringslaboratorier, hvor vi får lov til at kigge ned i pædagogisk praksis, og have tid til at gå dybt ind i pædagogikken. I en ellers fortravlet hverdag har vi lov til at stoppe op, og snakke om: Hvad er fritidspædagogik for os?”.

Både pædagoger og børn får glæde af puljemidlerne
Det er ikke kun det pædagogiske personale på Sct. Georgsgården i Skanderborg, som får glæde af at fordybe sig i pædagogikken. Pædagog Thomas Helvard fortæller også, at særligt børnene får stor glæde af projektet: 

”Børnene får rigtig meget ud af udviklingsprojektet. De får nogle engagerede pædagoger, som hele tiden arbejder med deres praksis og med at få udviklet vores institution og værtskab, og får givet det værtskab videre til børnene”.

Sct. Georgsgårdens udviklingsprojekt forløber over 1 år. De kan se frem til at implementere den nye fritidspædagogik efter sommerferien 2024.

Drømmer I om at realisere et pædagogisk projekt på jeres arbejdsplads?

Se en kort video om udviklingsprojektet på Sct. Georgsgården:

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.