OK24 er stemt igennem

Det vil du allerede kunne mærke på juni-lønnen. Så husk at tjekke den lønseddel, du modtager sidst i juni, og er der noget, der er uklart, kan du altid kontakte din TR/FTR eller fagforening.
Penge

OK24-aftalen for det kommunale område er nu endeligt vedtaget og træder dermed i kraft pr. 1. april 2024. Samlet set på tværs af de mange fagforbund stemte næsten ni ud af 10 Ja til OK-24-resultatet, og det var også billedet på det pædagogiske område. Stemmeprocenten i hele BUPL var godt 67%, og det var ligeledes også stemmeprocenten i BUPL Midtsjælland. Herfra skal der lyde en meget stor tak til samtlige 2.845 pædagoger i BUPL Midtsjællands område, der valgte at afgive deres stemme.

Den økonomiske ramme på 8,8% kan hermed nu udfoldes, og det kan implementeringen af lønmidlerne fra efterårets trepartsforhandlinger også. Udmøntningen af disse midler var nemlig aftalt ind i OK24-forhandlingerne. Første OK24-lønstigning kommer pr. april. Det er aftalt, at lønændringerne først kommer med første gang på juni-lønsedlen. Dette er fordi, kommunernes lønsystemer først skal opdateres med de nye lønkoder, tillæg og så videre. så derfor må pædagogerne væbne sig med lidt tålmodighed endnu.

Lønsedlen for juni måned kommer derfor til at indeholde flere tillæg og efterreguleringer tilbage i tid: Til april måned, når det drejer sig om OK24-lønregulering, og helt tilbage til januar måned, når det drejer sig om trepartsmidlerne. Det kan godt gøre lønsedlen noget uoverskuelig, og det kan være svært at finde ud af, om man nu har fået det, man skal.

Hvis du er i tvivl, om din løn nu også er er blevet korrekt, kan du altid kontakte din TR eller FTR, eller ringe direkte til os. Så vil vi være behjælpelige med at tjekke, at alt er gået rigtigt til, og om du nu også har fået den rigtige lønregulering/-stigning.

Kontakt din lokale fagforening

Har du faglige spørgsmål om løn, arbejdsvilkår og overenskomster, skal du kontakte din lokale fagforening.